top of page

Stress en burn-out coaching

Stress en burn-out coaching

Het oersysteem is vaak onze redding bij acuut gevaar, maar dit mechanisme is ook actief als we lijden aan langdurige stress, angsten en emotionele conflicten. Er is onvoldoende psychisch en lichamelijk herstel waardoor men uitgeput raakt.

Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressies, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, sterk emotioneel zijn, burn-out, enz. kunnen hiervan de gevolgen zijn.

Vooreerst gaan we via diverse wetenschappelijk onderbouwde methodieken na hoe het op dit ogenblik staat met jouw stressniveau en op welke vlakken zich dit manifesteert.

 

Chronische stress heeft immers zeer veel nadelige gevolgen en dat uit zich zowel op emotioneel, fysiek en relationeel vlak. Het ontaardt helaas ook vaak in burn-out of depressie. Waarom is dat zo? Uit vele wetenschappelijke studies is gebleken dat je lichaam bij chronische stress te veel ‘slechte stoffen’ aanmaakt. Deze zorgen er op hun beurt voor dat je functioneren danig wordt aangetast maar zorgt er voor dat er  ook allerhande processen op gang komen die je minder weerbaar maken tegen bepaalde ziektes.

Stress coaching kan je deze processen leren (her)kennen zodat je op zijn minst begrijpt wat er in je lichaam om gaat.

Wat kan ik voor jou betekenen:

  •  preventief helpen bij langdurige stress om te vermijden dat je tot een burn-out komt

  • helpen na herstel van burn-out en dat door je voldoende inzichten te geven in de werking van het lichaamsmechanisme

  • opstellen van een actieplan zodat je mogelijkheden kan creëren om jouw stress beter te beheersen

  • aanleren van methodieken om anders om te gaan met stress en stressgedachten. Dat gaat over oefeningen rond het beheersen en omkeren van ineffectieve gedachten alsook over relaxatieoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Kostprijs:

Het aantal sessies wordt, in overleg met jou, afgesproken. Kostprijs per uur is 80 EURO.

 

Via onderstaande link kan je een vrijblijvend info of kennismakingsgesprek aanvragen.   

bottom of page